#1 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

Hi all

Forums are being reindexed again (to deal w/ a couple of critical issues) and so will be behind for a couple of days. We are spinning up additional machines and hope to have these problems dealt with before the beginning of next week.

Apologies for the problem.

Thanks

Staff
#2 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: would this mess of indexing/reindexing wiki stuff? Issues I added over an hour ago are not showing up in search, issue title renames are not showing up in search either.

Moderator Online
#3 Posted by Raw_Material (3212 posts) - - Show Bio

@mrpibb: Is this pertaining to the forum search malfunctioning?

#4 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

This is purely forum search and should not be pertaining w/ wiki objects. I'll check w/ the engineer dealing with the search and see what's going on.

Staff
#5 Edited by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: is the reindexing of the forum delaying the indexing of the wiki? It looks like the wiki index is 12 hours behind for changes/additions, I think exactly 12 hours.

Moderator Online
#6 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

hmmm, didn't realize it was still behind. Will check.

Staff
#7 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

Ok fixed now, I see new issues coming up.

Staff
#8 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: yay I can add them to my lists now !!! :D

Moderator Online
#9 Edited by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: search stopped indexing again, this time at midnight o.o

Edited to add:

Issue counts for volumes are not updating either but association appearances are.

Edited again:

Never mind, it caught up around 4am with a 30+ minute lag and now it is about a five minute lag, I guess indexing just slows down a lot at night. Do you guys have some daily over night database cleaning scheduled?

Moderator Online
#10 Edited by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

@pikahyper: I'll look into it. It should have a 2 minute lag at most but this is also the first Monday/Tuesday we're dealing with so we have a bit of optimization we will work on.

Forum search should be caught up tho.

Staff
#11 Edited by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: monday/tuesday isn't actually that different then regular days we just do way more daily editing then GB :P there is definitely something slowing down indexing at night, as of right now it is three hours behind.

Moderator Online
#12 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

@pikahyper: yeah, we're looking at a different search technology as CV's search needs are a much more intense then GB.

Staff
#13 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio
Moderator Online
#14 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: is the indexer down again? volumes I added around 4am this morning still are not showing up :(

Moderator Online
#15 Edited by Owie (3630 posts) - - Show Bio
#16 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@owie: that's a separate bug where occasionally threads you create don't show up in the forum they were created in, I have no clue what is causing it, for the time being just ask for them to be deleted and create them again.

Moderator Online
#17 Edited by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

sorry guys, went on vacation and got back recently so catching up. Indexer should be back up and running.

@owie : will look into it

Staff
#18 Posted by tatsh (5 posts) - - Show Bio

@owie: Looks like the forum search was behind a few days. Both of the threads you mentioned are now in the search index. Please verify and let me know if there is still an issue.

Staff
#19 Edited by Owie (3630 posts) - - Show Bio

@tatsh said:

@owie: Looks like the forum search was behind a few days. Both of the threads you mentioned are now in the search index. Please verify and let me know if there is still an issue.

Yes, they're there now. Thanks.

#20 Edited by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: looks like it is down again, bout 24 hours now, it's like it is powered by a hand crank or something, any time you guys are out of the office or focused on something else bam it goes down :/

Edited to add: Correction it looks like it is indexing everything except issues.

Moderator Online
#21 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

got it, we really need to get the new search system up. I'll ping the engineer on this issue.

Staff
#22 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

thanks

Moderator Online
#23 Posted by pikahyper (11554 posts) - - Show Bio

@mrpibb: now it is creators that are not being indexed

Moderator Online
#24 Posted by mrpibb (492 posts) - - Show Bio

fixing now. thanks for the heads up

Staff
#25 Posted by warlock360 (28050 posts) - - Show Bio

Is this still an issue?